Tengerre szállt kecskékkel csökkentette kiadásait a gazda

A kanadai gazda mindig is kecskéket akart nevelni, de a valóság bulváros fordulatot hozott.
Tengerre szállt kecskékkel csökkentette kiadásait a gazda

Egy ontariói gazda esete segíthet a kecsketartással foglalkozóknak abban, hogy valamelyest lefaragjanak a kiadásaikból – különösen akkor, ha sós víz közelében élnek. Ahhoz hogy megértsük, miről is van szó, érdemes megismerni a szokatlan történetet, ami egy kecsketartással kacsingató férfi költözésével kezdődött. A gazda megérkezvén a Prince Edward-szigetre, bele is vágott régóta dédelgett tervébe.

Mivel szabadtartáson voltak az állatok, előfordult hogy a több hektáros birtokon, ami egészen az öbölig nyúlt, néha a négylábúak is elkísérték a vízpartra. Az állatok itt örömmel csaptak le a magasra növő parti fűre, de amikor meglátták, hogy a gazda fia a vízben SUP-ra pattan, ennek nagyobb érdeklődést kezdtek tanúsítani.

Ez addig fajult, hogy végül két kecske is felugrott fiú mellé annak ellenére, hogy nem jellemző ezekre az állatokra a víz szeretete – egy kicsit sem. Az elsőre furcsa magatartás aztán átöröklődött a következő generációra is, így amikor a deszka előkerült, a négylábúk azonnal felugrottak a gazda fia mellé. Nem mellesleg a leleményes gazda ezzel életre is hívott egy vállalkozást, ami tehát a kecskékkel való SUP-élményre épít.

Az első alkalmakkor viszont korántsem volt ennyire elégedett és nyugodt a kecskék gazdája, leginkább attól retteget, hogy a sós víz majd megárt az állatoknk. A helyi álltorvos viszont megnyugtatta, a vízben lebegő zöld hínárokat legelő kecskék megkímélik az takarmánykiegészítők beszerzésétől, mivel a sóra és a tengeri növényekben megtalálható ásványi anyagokra kimondottan szüksége van az állatoknak – persze alapvetően nem ebből forrásból. A gazda türelmesen figyelte az állatok viselkedését, és mivel a nigériai törpe kecskék élvezték az emberek társaságát, sőt kimondottan közelítettek feléjük, turisztikai célzattal folytatta a kecskékre épülő vállalkozását.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Unsplash/IllusztrációKapcsolódó cikkek

Tengerre szállt kecskékkel csökkentette kiadásait a gazda

Tengerre szállt kecskékkel csökkentette kiadásait a gazda

A mesének is beillő történet egy véletlennel kezdődött.

Amit a sertésekről tudni kell

Minden, amit a sertésekről tudni kell

A háziasított sertéssel kapcsolatban még ma is sok tévhit él az emberek képzeletében.

Betiltják az élőállat-exportot

Betiltják az élőállat-exportot

Túl sok állat pusztult el a tengeren.